Att skriva inlägg till en blogg

Bloggare

De inlägg du skriver bör vara meningsfulla för dina läsare, inte bara dig och dina nära vänner. Undvik inlägg som bara innehåller en statusuppdatering, t.ex. "Idag ska jag träna och äta gröt, gott va.". Det är sällan intressant för fler än dig själv och möjligtvis dina närmaste vänner. Undvik också inlägg som går ut på att be om förlåtelse för att det vär länge sedan du skriv något i bloggen. Det visar bara ännu tydligare för läsarna att de inte riktigt kan lita på att det kommer någon mer läsvärt från dig ett tag framöver. Här kommer lite tips för att skriva bra blogginlägg.

Skriv regelbundet

Genom att regelbundet posta nya blogginlägg ökat du chansen att dina läsate återkommer med jämna mellanrum. Regelbundenhet är ofta mycket viktigare än att skriva ofta. Genom att skriva regelbundet lär sig läsarna att det titt som tätt dyker upp nya inlägg på din blogg. Det är bättre att skriva ett inlägg varje vecka än att skriva tio på samma dag och därefter vänta flera månader innan du skriver nästa.

Korrekt språk

Lär dig skriva korrekt om du inte redan kan det. Givetvis beror det på karaktären på din blogg. Är det en blogg där du enbart ska kommunicera med nära och kära så kanske det inte är fullt lika viktigt. Vänder du dig däremot till en bredare publik har du allt att vinna på ett moget och korrekt språk. Det är här du odlar din trovärdighet.

Akta dig för talspråk, särskrivningar samt versal/gemen begynnelsebokstav. TT-språket är ett bra källa för att lära dig mer om korrekt stavning. Skrivihop.nu är en mycket besöksvärd (och underhållande) sajt som lär dig att inte särskriva. Boken "Svenska skrivregler" är också ett hett tips till dig som vill skriva rätt och korrekt.